Hoe gemakkelijk het is om gehacked te worden

Inleiding

Ik heb een sensibiliseringsvideo gemaakt over hoe gemakkelijk het is om gehacked te worden. Deze korte video laat je zien hoe snel en gemakkelijk men kan meekijken bij jou thuis via de webcam. En hoe de virusscanner helemaal niets heeft gemerkt… Ik vertel ook enkele tips over hoe je hiertegen het beste beschermt, maar het beste is nog altijd een plakker op de webcam.

Video


—————————————————– ONDERTITELS ZIJN BESCHIKBAAR —————————————————–

Deze video heeft als bedoeling mensen te sensibiliseren over hoe gemakkelijk het is om gehackt te worden. Ik wil ook mensen aansporen om regelmatig updates te installeren en extra aandachtig te zijn bij vage emails met verdachte links en bestanden in. Dit om zich beter te beveiligen tegen hackers. Het is niet mijn bedoeling om met deze video mensen aan te zetten tot hacken.

Hoe hiertegen beschermen

  • Regelmatig updates installeren
  • virusscanner installeren + gezond verstand gebruiken
  • vage emails en links niet openen

disclaimer

  1. De omstandigheden waarin dit werd uitgevoerd zijn vrij “optimaal”. Het is uitgevoerd in mijn eigen thuisnetwerk wat het een stuk makkelijker maakt om met het slachtoffer te verbinden. Mijn bedoeling was het kort en bondig te houden om de mensen hier mee te confronteren.
  2. Deze demonstratie is enkel voor informatieve doeleinden. Enig misbruik ligt buiten mijn verantwoordelijkheid.
  3. Hacken is strafbaar zonder toestemming van het bedrijf of persoon.

Men kan mij contacteren via info[@]vincentcox[.]com (email addres is zonder de vierkante haakjes, dit om spam te vermijden). Verzoeken om mensen te hacken worden genegeerd.